• image1 Освободете се от болката.......
  • image2 Поддържайте своето тяло....
  • image3 Насладете се на релаксацията

ВЕНДУЗИТЕ
Една позната споделяше: -“Като дете щом вдигнех температура, баба ме привикваше с думите "Ела да ти сложа едни чаши". С вендузи лекуваше настинка, схващане, бронхити и какво ли още не. Лепеше ги по гърба на всеки, който се оплачеше, че нещо го боли. Най-често обаче това бяха внуците - няколко на брой на възраст от 3 до 15 години. Все някой беше я сополив, я кашляше. Спомням се с носталгия за тези вечери. Това беше времето, в което ми четяха най-дългите приказки. Вероятно затова не си спомням с неприятно чувство за процедурата. Не се страхувах от пламъка, нито от впиването на стъклото в кожата. Само отлепянето им, съпроводено със сочно "пльок", е оставило неприятни спомени, не толкова заради болезненото дърпане, колкото, че приказките бяха свършили и трябваше да заспивам. На сутринта обаче от болестта нямаше помен и то, без да се налагат силни лекарства или антибиотици https://apotekerendk.com/.“
Китайските лекари използват вендузи много често. Според тях причина за болестите са 5 външни фактора -
вятър, студ, влага, горещина и сухота
Есента и зимата най-често се комбинират вятър и студ. Те са причина за енергиен дисбаланс, който води до болести. "Вятърът влиза" там, където има проблем. Ако това е опорно-двигателният апарат, той остава в ставата, в мускула, и уврежда всички структури".
Единственият начин да оздравеем, според китайските лекари, е като патологичния "вятър" бъде изтеглен от организма. Затова помагат вендузите.
"След това може да се включи моксата - това са пелинови пури, които се доближават до определени точки на тялото. Така в тялото се вкарва топлина, която "гони студа" . Топлина в тялото може да се вкара и посредством инфрачервена светлина и затоплени камъни.
Друг помощник са иглите. Те се поставят, за да балансират енергията в каналите!
Всеки метод има своето място. Терапиите се правят и комбинират в зависимост от състоянието на всеки, който търси помощ.
Винаги обаче се започва с вендузите.
Почти при всички здравословни проблеми те задължително се слагат и върху бъбреците. Защото според китайците десният бъбрек е резервоар на енергия, който отговаря за енергийния баланс и имунната система. Затова е добре да бъде стимулиран.

Явно и баба е знаела!

 

 

2022  vastebor  globbersthemes joomla template